Brass Atelier De Wilde

“Brass Atelier De Wilde” is in 1999 opgericht door Roland de Wilde.  In onze winkel in IJsselmuiden verkopen wij nieuwe en gebruikte muziekinstrumenten en bijbehorende accessoires. In ons reparatieatelier repareren en onderhouden wij blaasinstrumenten. Daarnaast is het mogelijk historische blaasinstrumenten door Roland te laten bouwen.

Roland de Wilde

Roland is afgestudeerd tubaïst aan het conservatorium en is 15 jaar freelance bastuba-speler geweest bij verschillende orkesten in binnen- en buitenland. Jarenlang dirigeerde hij verschillende orkesten en gaf muziekles aan kinderen en volwassenen. Tijdens zijn studie aan het conservatorium liep hij stage bij historische-instrumentenbouwer Geert Jan van der Heide te Putten. Hier is zijn interesse voor het repareren en bouwen ontstaan. In 2007 besloot hij naast het dirigeren en lesgeven zijn reparatievaardigheden op te pakken en begon met reparatie van instrumenten. Destijds nog vanuit een schuur in IJsselmuiden.

De klantenkring groeide en er kwam steeds meer vraag naar nieuwe instrumenten. Inmiddels verkopen wij in onze winkel gerenommeerde merken zoals Besson, B&S, Buffet Crampon, Courtois, Melton, H. Hoyer, Scherzer, Yamaha, Miraphone, Bach, Conn, Willson, enz.

Het ideaal van Roland was om ooit een ruimte te creëren met zijn grote passie: de tuba. Dat is gelukt! Inmiddels is er een constante voorraad van meer dan 80 tuba’s, zowel gebruikt als nieuw. Naast tuba’s is er een grote voorraad van ongeveer 300 blaasinstrumenten, zoals euphonium, trombone, trompet, cornet, flugelhorn, saxofoon, klarinet en dwarsfluit; zowel nieuw als gebruikt.

Met deze jarenlange kennis en ervaring als musicus en reparateur krijgt u een uitstekend advies bij de aanschaf van een passend instrument.

Ons team bestaat uit:

Roland de Wilde; reparatie, onderhoud, bouw en verkoop

Yvonne de Wilde; administratie en verkoop

Annelien Stoel; onderhoud en verkoop

U bent van harte welkom!

Nieuw in ons assortiment

Brass Atelier de Wilde

Brass Atelier “De Wilde” is in 1999 opgericht door Roland de Wilde.

Wij zijn een muziekwinkel en reparatieatelier voor blaasinstrumenten. In onze winkel in IJsselmuiden, verkopen wij nieuwe en gebruikte muziekinstrumenten en bijbehorende accessoires.

In ons reparatieatelier repareren en onderhouden wij blaasinstrumenten. Daarnaast bouwen wij historische blaasinstrumenten.

Brass Atelier De Wilde is een muziekwinkel en reparatieatelier voor blaasinstrumenten